tirsdag 7. juni 2011

Hjemmespunnede småsaker


Av og til får jeg ideer, og ikke alle er like gode. I lang tid har jeg kikket litt på Folktale sitt Patchwork Handspun garn på Ravelry, og likt vottene folk har strikket av det. Uten noe nærmere analyse slet jeg løs små biter av fiber jeg mente kunne passe, og spant dette opp på et par timer. Ca 100 gram holdt akkurat til et par votter, og jeg klippet bort enkelte partier som ble for mørke eller rett og slett stygge. Nå kan mangt og meget sies om sluttresultatet, men jeg liker dem på et vis.
36 masker improvisert mønster på pinne 6 ble akkurat passe stort til mine hender.

Men i ettertid ser jeg at jeg burde holdt meg til ene enden av skalaen, ikke bare spunnet opp alt jeg fant for godt. Hadde jeg f.eks holdt meg til brun, rosa, hvit, gul og lilla hadde resultatet blitt ganske så annerledes. Kanskje noe som kan forsøkes senere. Men på den annen side; hvor mange par votter trenger man egentlig?

Et annet spinneprosjekt endte i denne lua, Gretel. Jeg er helt forelska i dette mønsteret! Ysolda er utrolig flink til å lage mønstre og presentere dem på en enkel måte, dette mønsteret forklarer enkelt hva du skal gjøre hver eneste omgang,og gjør det superenkelt å holde oversikt.Lua ser innviklet ut, men er det overhodet ikke. Det er helt klart mye fletting, og omgangene er temmelig drøye midtveis, men synes det gikk rimelig kjapt likevel.
Denne lua har jeg forsøkt meg på to ganger før, og begge gangene har det blitt mislykket. Grunnen til det er at jeg har valgt for tykt eller for stivt garn, og har endt opp med en stor ball på hodet som har fått meg til å se ut som en sopp!

Løsningen for meg for å få denne lua vellykket ble å bruke tynnere garn enn jeg har gjort før, ikke å gå opp på pinnestørrelse. Med 212 masker (tror jeg) på det meste blir denne ganske så romslig.


Garnet til denne er også hjemmelaget. Det er en silke/merino-blanding jeg kjøpte hos Spinnulla den gang da. Butikken ser ut til å være lagt ned nå, desverre. Dette er den fineste fiberen jeg noensinne har spunnet, pent behandlet og lett å dele i lange, tynne "garnpølser" som gjør at spinninga går betydelig fortere enn hvis man sitter og drar ut av fibertops av full bredde, slitt av i kortere stykker (som jeg har gjort før)

1 kommentar:

Monstermønster sa...

Superimponert! Går det virkelig an å bruke hjemmespunnet ull til noe? (Jepp, jeg har bare prøvd en gang, og det er særs effektgarn)

nydelig lue og kule votter!