tirsdag 21. oktober 2008

Det scrappes!


For ganske nøyaktig ei uke siden, så var jeg på scrappekurs på Smykkestein. Timene fløy, og jeg fikk masse inspirasjon til å fortsette med denne hobbyen jeg såvidt har prøvd meg på før. Jeg har famlet og ikke funnet helt ut av det, men nå ble jeg fortalt litt om hva som ser bra ut. Og det er jo godt å ha med seg.
Dette er ikke LO'en jeg lagde på kurs, men en jeg begynte med for et par dager siden. Jeg visste hva jeg ville ha, men manglet noe utstyr. I dag var jeg innom TreL på Alstad, og fikk med meg de siste bokstavene jeg manglet for å få den ferdig.

Historien bak bildene er Elina som er bare ei uke gammel, og har på seg sokkene som er med i LO'en. Teksten er "to bittesmå sokker -men fortsatt altfor store" Bildene er ikke teknisk gode, de er altfor kornete og mørke. Men likevel har de en betydning for meg, og jeg ville scrappe dem av den grunn. Papir og teknikker er jeg overhodet ikke inne på, men jeg kan prøve å forklare hva jeg har gjort. Bildene har smale rosa rammer av håndlaget papir. Helt bortkastet, jeg kunne brukt vanlig kartong. De er etter det montert på ensfarget brun kartong, hvor et par journaling ark og noen billetter er stukket under. Sokkene henger med klesklyper på ei snor som er et satengbånd, jeg lurte litt på hvordan jeg skulle få festet dem. Med lim på rull gikk det veldig greit. Pynten er litt ymse.. en stor, brun rub-on, flere blomster som har fått en glasstein eller knapp i midten, noen klistremerker og enda flere rub-ons. Jeg kjøpte pynten etterhvert som LO'en vokste frem, så sammenhengen ble ikke så veldig fremtredende..
Alfabetene er to forskjellige. De store bokstavene er av papp, opprinnelig uten farge. Jeg har gitt dem en omgang med stempelpute for å (nesten) få den fargen jeg ville ha. De små bokstavene er hvite klistrelapper jeg har skjært opp med skalpell og strøket samme stempelpute over. Likte effekten de fikk. Det blir nok gjort igjen!

Jeg famler fortsatt, men ikke så mye at jeg har lyst å droppe hele greia. Et nytt prosjekt er allerede i gang, forhåpentligvis litt mer ryddig enn denne.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Så flott, du er kjempeflink! Tenker det tar litt tid.

LissM sa...

så artig å se at du har scrappet:)er sååå misunnelig på deg!!! jeg vil også på kurs... Har ikke gjort noe på lange tider... laget noen julekort, men har ikke komlet meg til å legge dem ut enda... men de kommer:)

Daria sa...

så koslig blogg du har,jeg sitter og ser på alt det fine du lager...her kommer jeg oftere:)

mARTe sa...

Hei
Flott blogg du har!
smykkesteinen i Bodø er en favorittbutikk :)

UlrikaT sa...

Så genialt med strumporna! Helt fantastisk ide som måste liftas :)

Elisabeth MD sa...

Hei, det ligger en utfordring til deg i bloggen min. :)

Gunn Elin sa...

Hei. Kom over bloggen din gjennom Ravelry. Var koselig å lese litt og se på det du har strikket, det var mye fint!

Eg ... sa...

Veldig koslig blogg og massevis av fine ting - flink dame :-)

Jill sa...

Hvis du er nybegynner i scrapping så må jeg si du er kjempeflink!!!!
Godt du blir revet med av scrappingen :-)
Kjempekoselig blogg du har!