onsdag 1. juli 2009

Votter i lange baner


Små barn er en velsignelse, man kan strikke masse smått og søtt som blir ferdig uten altfor mye innsats, som f.eks votter. Jeg lager mange, og det hender faktisk noen av dem blir brukt. Dette votteparet er strikket etter mønster fra dronninga selv; Elizabeth Zimmermann. Du vet kanskje allerede at det er Mitered Mittens det er snakk om, et fantastisk enkelt mønster beskrevet over ni linjer i boka Knitters Almanac. I oppskriften skal man legge opp 48 masker på pinner som tilsvarer en fasthet på 18 masker pr 10 cm for en middels damevott. Jeg holdt meg til maskeantall og byttet til tynnere pinner og garn, og endte opp med et par votter jeg vil tippe passer til en fireåring. Vottene er strikket i Silk Garden Lite fra Noro, og de lange fargeskiftene i garnet er grunnen til at det på bildet ser ut som jeg er helt på jordet når det gjelder å klare å ta bilde av to votter som faktisk er et par. De er ikke veldig like, akkurat. Strikket av to forskjellige fargenummer, uvisst hvilke.

Neste par er litt mindre fargerike og litt større, ment å skulle passe en fullvoksen mann. Mønsteret heter All the Water, og kommer fra Through the Loops, bloggen med verdens vakreste overskriftbilde (eller hva man enn skal kalle det)
Jeg lagde dem ganske lik orginalen, i entrådsgarn. De er strikket av tidsriktig Eco Ull fra Marks & Kattens. Pent garn, men angret med en gang jeg begynte å strikke med det.. tror det tåler veldig lite. Enkelt og greit mønster som jeg har lyst å lage flere ganger Siste par er de morsomste vottene jeg noensinne har strikket! Eller muligens de nest morsomste, siden jeg laget to par. Mønsteret heter Original Sideways Mittens, og er laget av ei dame fra USA. Disse er perfekt TV-strikking/bil-strikking/restegarn-strikking/strikkekafe-strikking/hage-strikking/strikkenårhodetikketrengeråværeheltmed-strikking..
Mine er laget av en tråd Fabel og en tråd Alpakka fra Garnstudio på pinne 3, og de passet min toåring med en gang. Men de skled av før de fikk bånd. Jeg tror jeg må lage enda et par. Eller enda fler.

7 kommentarer:

ASSA sa...

Flink i sommervarmen! ;)

Jeg har ikke så mye håndarbeid i disse hagetider, mitt måndarbeid blir da luking og foto ;D

Ha en fortsatt god sommer uke!

Judith sa...

Så mye fint du lager! Flott blogg!

AnitaK sa...

Så fine votter du har laget, tror jeg må teste noen av disse mønstrene :)

one K sa...

Å, så kjekt å "se" deg igjen! Har savnet oppdateringer fra deg :-)
vottene er knallfine, EZ vottene har jeg enda ikke prøvd meg på, kvir meg for mye til tommelen. Klippe i votten, nei, det tør jeg ikke...
De minste vottene kunne jeg godt tenkt meg å prøvd, de var utrolig søte :-)
Ha en fortsatt god sommer!

Sissel sa...

Hei, hvordan går det med spinninga? Jeg fant deg da jeg lette etter flere fra Bodø på spinnershome.net
Flott blogg!

Sissel

Mourie sa...

De sideveisvottene, du kunne ikke tenke deg å oversette mønsteret til norsk? Du lager utrolig mye lekkert!

pip sa...

beautiful gloves!